Miért van erre szükség?

Mert nem vagyunk egyformák! Minden embernek van, egy csak rá jellemző anyagcseretípusa. Ez a bizonyos anyagcseretípus határoz meg mindent, a Te egészséges táplálkozásoddal kapcsolatban. Pl: Milyen élelmiszerek egészségesek számodra? Milyen élelmiszerek hizlalnak hormonálisan? Hányszor és mennyit kell enned? Milyen arányban kell fogyasztanod fehérjében, zsírban és szénhidrátban gazdag élelmiszereket? stb... Tehát, ha egészségesen akarsz táplálkozni, elkerülhetetlen, hogy tudd az anyagcseretípusodat!

Hogyan jöttek létre az anyagcsere típusok?

Az anyagcseretípusok kialakulásának hátterében az evolúció és az alkalmazkodás áll. A különböző embercsoportok minden esetben alkalmazkodtak az őket körülvevő környezeti hatásokhoz és élelmiszerekhez. Ez volt a túlélésük kulcsa. Ezek az információk beépültek génjeikbe, tehát genetikai úton öröklődik, hogy kinek mi az egészséges étel!
Egy egyszerű példa: Az Eszkimó népcsoport északon nem talált gyümölcsöt, zöldséget viszont sok halat, fókát és vadat zsákmányolt. Ők ennek megfelelően zömében fehérjét és zsírt esznek, mégis kimondottan egészségesek. Nem magas a koleszterin szintjük, vérnyomásuk és nem köszvényesek. Ha őket megpróbálnánk például a sokak által egészségesnek gondolt citrommal vagy paradicsommal etetni, megbetegednének tőle, mert nem ehhez alkalmazkodtak. Ebből látszik, ami az egyik embernek étek, az a másiknak méreg. Hogy számodra mi az egészséges étel, az nem attól függ, hogy mit szeretsz, vagy miről hiszed azt, hogy egészséges, az evvel kapcsolatos helyes válasz a génjeidben rejlik!

Hogyan tudhatod meg, hogy mi a Te anyagcseretípusod?

Ma már az anyagcseretípus, egy német orvostechnikai gép segítségével pontosan meghatározható. Ez az anyagcseretípus-mérés. Mi rendelkezünk egy ilyen géppel és a méréshez, tanácsadáshoz szükséges szaktudással, tehát a mi tevékenységünk pont erről szól. Tudásunk Németországból származik. Mérési programjaink segítségével megtudhatod, hogy mi a Te anyagcseretípusod.

Mit vizsgálunk a mérés során?

Az anyagcser szempontjából legfontosabb 4 faktort vizsgáljuk.

Miért jó az, ha tudod az anyagcseretípusodat?

Mert a helyes táplálkozás tekintetében nincs más út, csak a genetikai igény szerinti személyre szabott táplálkozás. Megismered táplálkozási és hormon típusod, valamint az egyénre szabott helyes táplálkozással kapcsolatban minden kérdésre egyértelmű választ kapsz! Ha az anyagcseretípusodnak megfelelően étkezel, betartod az ajánlásokat, akkor magasabb energiaszint, jobb közérzet, optimális testsúly és testösszetétel lesz az eredmény. Szervezeted optimálisan fog működni, immunrendszered megerősödik és a természetes egyensúly elérésével helyreállíthatod tested öngyógyító mechanizmusait. Ez nem egy divatdiéta vagy egy fogyókúra, hanem a genetikai igényed szerinti egészséges táplálkozás, amit nem kúra szerűen, hanem életvitel szerűen kell alkalmazni. Módszerünk annyiban különbözik minden más táplálkozási irányzattól, hogy nem ugyanazokat az általános ajánlásokat adjuk minden ügyfelünk számára, hanem személyre szabott, az ügyfél genetikai igényeinek megfelelő ajánlásokat készítünk.

Mit mutat meg a táplálkozási típus?

Megmutatja, hogy mely élelmiszerek egészségesek számodra, továbbá azt is, hogy ezekből milyen arányban fogyaszd a fehérjében, zsírban és a szénhidrátban gazdag élelmiszereket. Természetesen erről kapsz egy élelmiszer listát is, amiben közel 400 élelmiszert bekategorizálunk számodra jótékony, semleges, ritkán fogyasztandó és kerülendő csoportokba.

Mit mutat meg a hormontípus?

A hormontípus felelős leginkább a hízás-fogyás témakörért. Megmutatja, hogy a hormonháztartásod szempontjából mely élelmiszerek tiltottak számodra. Ezek az élelmiszerek a hormontermelő mirigyek leterhelésével túlsúlyossá és idővel beteggé tesznek. Természetesen ezeket is jelöljük élelmiszer listádon.

Vissza a főoldalra