Miért jobb ez a módszer, mint az eddig ismert táplálkozási irányzatok?

Módszerünk annyiban különbözik minden más táplálkozási irányzattól, hogy nem ugyanazokat az általános ajánlásokat adjuk minden ügyfelünk számára, hanem személyre szabott, az ügyfél genetikai igényeinek megfelelő ajánlásokat készítünk. Az eddig ismert irányzatok bármelyike Pl: vegetáriánus, paleolit, Atkins diéta, stb... nem veszi figyelembe azt, hogy különbözőek vagyunk. Már pedig nem vagyunk egyformák! Minden ember egyedi individuum, egyedi anyagcserével és tápanyag szükséglettel rendelkezik. Ezeket az egyedi igényeket csak a genetikai táplálkozás tudja feltérképezni anyagcseretípus mérés segítségével.


Megváltozik-e a típusunk?

Az anyagcseretípusunk egy velünk született tulajdonság, mint például a vércsoport, amit genetikai úton öröklünk. Normál körülmények között a típusunk nem változik meg. A hormontípus bizonyos időszakokban azonban időlegesen megváltozhat. Pl: terhesség-szoptatás, változó kor, kamaszkor stb... Ennek mindig vannak külső és érezhető jelei is. Pl: elkezd hízni olyan testtájra, ami eddig nem volt jellemző. Ez a jelenség a hormonháztartás átrendeződésére utal. A kontroll program keretében ezek a változások nagyon egyszerűen kideríthetőek.


Mennyi idő után lehet a típus szerinti táplálkozás hatását érezni?

Az első 1 hét a szervezet számára az átállás időszaka. Ilyenkor ritkán, néhány ügyfélnél olyan tünetek jelentkezhetnek, ami eddig nem volt rá jellemző. Pl: tompa fejfájás, pattanások, hasmenés vagy éppen székrekedés. Ez természetes a méregtelenítés fokozódása és a bélflóra átalakulása miatt. A 2. héttől már egyértelműen lehet érezni az energia szint emelkedését. A táplálkozás megkezdését követően a 4 héten már mérhető eredmények vannak Pl: kilók, centik, testösszetétel, sejtszintű energiaszint emelkedés stb...


Mennyi ideig kell a genetikai igény szerinti táplálkozást alkalmazni?

A genetikai táplálkozás nem egy divatdiéta vagy egy fogyókúra, hanem a genetikai igényed szerinti egészséges táplálkozás, amit nem kúra szerűen, hanem életvitel szerűen kell alkalmazni. A helyes táplálkozás tekintetében tehát nincs más út, csak a genetikai igény szerinti személyre szabott táplálkozás.

Vissza a főoldalra